אודות‏ > ‏

אורחות חיים

אורחות חיים בבית ספרנו


הופעה: התלבושת כוללת חולצה בצבע אחיד עם סמל בית הספר. על כל הילדים להגיע עם תלבושת ביה"ס בימים ראשון עד חמישי. ביום שישי ניתן להגיע בלבוש חופשי (ובלבד שמדובר בלבוש מכבד, ללא גופיות וחולצות בטן). חובת הגעה עם תלבושת חלה בכל ימות השנה ועל כל סוגי החולצות (קצרות, ארוכות, סווטשירטים, קפוצ'ונים וכו'). רק מעיל יכול להיות ללא סמל. ילד שיגיע ללא תלבושת יופנה למזכירות ויקבל חולצה זמנית ליום הלימודים אותה יחזיר בסוף היום.


  • לימים בהם מתקיים טקס יש להגיע בחולצה לבנה עם סמל בית הספר.

  • בימים שבהם מתקיים שיעור חינוך גופני יש להגיע עם נעליים סגורות, בגדים מתאימים וכובע.

  • אין להגיע עם כפכפי אצבע, גופיות, חולצות בטן, מכנס קצר מעל אמצע הירך.

  • אין לצבוע את השיער או חלקו.

  • אין להגיע עם לק בציפורניים.


ציוד לימודי: הגעה לביה"ס עם הציוד הלימודי המתאים חשובה ביותר ללמידה. תלמיד שמגיע ללא הציוד המתאים פוגע בלמידה של עצמו ובנוסף מאלץ את המורה לחפש לו פתרונות בזמן ששאר הכיתה ממתינה.


  • על הילדים להגיע בכל יום עם קלמר שמכיל בתוכו : 3 עפרונות מחודדים, מחדד, מחק, טוש מחיק, מספריים, דבק, סרגל ושישה טושים צבעוניים (עודף טושים יוצר קושי בשליפה).

  • מחברות הלימוד יישארו בתיקים. חוברות וספרים יישארו לעיתים במגירה האישית של התלמיד בהתאם להוראות המורה.

  • ספרים אישיים שירכשו על ידי בית הספר, יוחזרו בסוף השנה במצב טוב. במידה ותלמיד איבד ספר או יכתוב בו, רכישה חדשה באחריות ההורים.


הגעה בבוקר לבית הספר:  אנו מעודדים אתכם להביא (ככל שניתן) את הילדים לבית הספר ברגל או באופניים. על פי החוק ילדים עד גיל 16 לא יכולים לנהוג באופניים חשמליים. בכל מקרה לתוך שטח בית הספר נכנסים רק ברגל, ללא אופניים או קורקינט.


  • הבוקר: הזמן שעובר מפתיחת שער ביה"ס ועד לתחילת השיעור הראשון משפיע מאוד על אווירת הלמידה בביה"ס.  עפ"י הנחיות חוזר מנכ"ל ההורים מתבקשים להיפרד בשער ולהימנע מכניסה לבית הספר.  במידה וברצונכם לשוחח עם המורה/ מחנכת- אנא תאמו עמם פגישה.

  • השומר פותח את שער ביה"ס בשעה 7:30 והחל משעה 7:45 יהיה בבית הספר איש צוות שישגיח על הילדים. יום הלימודים יחל בשעה 8:00.


איחורים בבוקר: התחלת יום הלימודים בזמן חשובה ביותר ומשפיעה על היום כולו. אנחנו מקפידים מאוד על הגעה בזמן לבית הספר (לפני 8:00).


  • כדי למנוע מצב של הפרעות חוזרות ונשנות למהלך השיעור וכדי לאפשר אקלים למידה מיטבי, המאחרים יחכו במנהלה עד השעה 8:15 ואז יכנסו באופן מרוכז לכיתות. הילדים המאחרים ישלימו את החומר הנלמד בזמן ההפסקה. יש לציין כי יתנהל תיעוד לאיחורים.


במידה וילד מאחר באופן קבוע נזמין אתכם לפגישת התייעצות כדי למצוא יחד פתרון לבעיה.
הבאת חפצים מהבית:


  • באופן כללי ניתן להביא חפצים ומשחקים שונים לביה"ס מלבד כדורים וקלפים למיניהם.

  • הקפידו שהמשחקים אינם יקרים מדיי ושהכמות שלהם סבירה. משחקים יקרים יוצרים לחץ חברתי על ילדים אחרים שלא תמיד ידם משגת.

  • הכינו את עצמכם ואת הילדים שהמשחקים עלולים להישבר/להתקלקל/להיאבד.

  • מותר להביא לבית הספר טלפון נייד בתנאי שהוא סגור כל היום בתוך התיק.


  • רצוי מאוד שלא להביא כסף מזומן או חפצים יקרי ערך (תכשיטים, מוצרים אלקטרוניים וכו'). האחריות על ציוד ביתי שאבד/ הושחת חלה על ההורים.


ציון ימי הולדת:


  • אנו משתדלים לחגוג בבית הספר את ימי ההולדת באופן דומה לכלל הילדים. כל מחנכת קובעת את אופן החגיגה בכיתתה. שימו לב שאסור להכניס בלוני יום הולדת לשטח בית הספר וזאת כדי למנוע תחרות סמויה ואי נעימות מילדים שלא מקבלים בלונים.

  • כאמור, בית הספר שואף לאקלים מיטבי שמאפשר לכל ילד להרגיש תחושת שייכות ואכפתיות, תחושה שהוא רצוי ואהוב. שימת דגש על יחסים המושתתים על כבוד, עזרה הדדית ופרגון, לפיכך חשוב שניקח זאת בחשבון גם בחגיגות ימי הולדת באופן פרטי. על מנת להימנע מאי נעימויות, כאשר מדובר במפגש של למעלה מ-4 חברים, אנו מבקשים להזמין את כל הכיתה, או את כל קבוצת השווים (בנים/בנות). במקרים בהם התקיימו  ימי הולדת רק לילדים נבחרים בכיתה זה גרם לפגיעה קשה בילדים ובאקלים הכיתה בכלל. הורים, שימו לב וקחו אחריות להיטיב עם כל הילדים בכיתה.


סדר היום בבית הספר:


שיעור ראשון

8:00-8:50

שיעור שני

8:50-9:35

הפסקת אוכל

9:35-9:50

הפסקה

9:50-10:10

שיעור שלישי

10:10-10:55

שיעור רביעי

10:55-11:40

הפסקה

11:40-12:00

שיעור חמישי

12:00-12:45

שיעור שישי

12:45-13:30

הפסקה

13:30-13:40

שיעור שביעי

13:40-14:25

שיעור שמיני

14:25-15:10


*בימי שישי יום הלימודים יסתיים ב-11:45


סיום יום הלימודים לפני הזמן


יום הלימודים מסתיים על-פי מערכת השעות הכיתתית. במידה וילד לא מרגיש טוב (או שצריך לצאת מסיבה אחרת) יש להגיע לקחת את הילד. 

היעדרות מבית הספר:


תלמיד שנעדר מבית הספר חמישה ימים ומעלה צריך להציג אישור מרופא. עד ארבעה ימים – אישור מההורה.


תקנון בית הספר: החינוך להתנהגות חיובית ותומכת למידה הוא תהליך מורכב שמבוסס על פעילות של הצוות החינוכי עם הכיתה כולה ועם כל תלמיד בנפרד. יחד עם זאת חשוב לקבוע גבולות ברורים להתנהגות בבית הספר. ככלל, התגובה להתנהגות שלילית מדורגת למעט במקרים קיצוניים. בטבלה המצורפת מצוין מדרג התגובות בהתאמה למספר הפעמים שבה נהג/ה הילד/ה בהתנהגות בלתי רצויה.


אוכל ושתייה: יש להקפיד לשלוח את הילדים עם ארוחות עשר, פרי כלשהו ובקבוק שתייה. בימים בהם הילדים נשארים לשעה פרטנית יש לדאוג לאוכל נוסף. אין לשלוח עם הילדים חטיפים ממתקים וכו'. המורות  אינן יכולות להיות אחראיות שילדים יאכלו מספיק. אנא אל תעמידו אותן במצב לא נעים ותבקשו מהן  משהו שאינן יכולות לטפל בו. במידה ויש בעיה של אכילה ניתן לפנות ליועצת ביה"ס.


נוהל שמירה ואבטחה : שומר ביה"ס יאפשר כניסה רק על פי רשימת מוזמנים שניתנה לו מראש ע"י מנהלת ביה"ס. מבקר שיגיע ללא תאום מראש ימתין לאישור. במהלך ההפסקות יש תורנות השגחה של לפחות שמונה אנשי צוות. תורן חצר חיצונית א-ב, תורן חצר פנימית א-ב, תורן מגרש כדורסל, תורן אספלט, תורן בכיתות ג+ד', תורן בכיתות ה' ו', תורן מתקנים מאחורי הספרייה. ותורן נוסף שתפקידו משתנה על פי הצורך.


סיום יום הלימודים: עם סיום יום הלימודים ההורים ימתינו לילדים מחוץ לשער. מרגע סיום הלימודים הילדים באחריות ההורים. אנא הקפידו להגיע בזמן ולאסוף אותם על פי מערכת השעות.


שעות פרטניות:  השעות הפרטניות מהוות הזדמנות למענה לצרכים לימודיים, רגשיים וחברתיים של הילדים בקבוצה קטנה. ניהול מערכת השעות הפרטניות הוא באחריות המחנכות. השיקולים לאופן השיבוץ של הילדים הם רבים ומורכבים והמחנכות משקיעות בו חשיבה רבה. מערכת השעות הפרטניות משתנה מספר פעמים בשנה לפי צורכי הילדים. חשוב מאוד לעקוב אחר הזמנים של השעות הפרטניות (במיוחד למי שלא בצהרון) כדי לדעת מתי לאסוף את הילדים מבית הספר. הילדים אחראים להישאר לשיעור הפרטני ולא לצאת מבית הספר. אנא הזכירו להם זאת בבוקר.


שיעורי בית: במקצועות רבי מלל שיעורי הבית יינתנו לצורך ביסוס הקריאה ו/או פיתוח חשיבה יצירתית. במקצועות האנגלית והמתמטיקה יינתנו שיעורי הבית לצורך תרגול.   


צהרון: הילדים שרשומים לצהרון יועברו להשגחת הצהרון באופן מסודר בתום יום הלימודים.


הנהגה הורית ותפקידה: שיתוף פעולה ודיאלוג רציף עם ההורים הוא תנאי להצלחה ושגשוג של בית הספר. הדיאלוג חשוב בשני ערוצים. האחד הוא הערוץ האישי. הקשר של כל הורה עם הצוות החינוכי בנוגע לילד האישי שלו. והשני הוא ערוץ בית ספרי, שבו ההורים שותפים לעיצוב החזון הבית ספרי והעשייה החינוכית שלו.


  • תפקידה של ההנהגה הבית ספרית היא לייצג את ההורים בנושאים שקשורים באופן כללי לעשייה הבית ספרית.

  • מכל כיתה ייבחרו להנהגה ההורית עד שני נציגים . נציגי הכיתות יבחרו את יו"ר ההנהגה ההורית של בית הספר.

  • פורום ההנהגה ההורית ייפגש באופן שוטף עם הנהלת בית הספר אחת לחמישה שבועות.


ועד כיתה: מלבד ההנהגה ההורית נבקש מכל כיתה לפחות שני נציגים שיובילו את הפעילות החברתית של הכיתה בשיתוף המחנכות.


תכנית חברתית: התכנית החברתית של ביה"ס היא חלק משמעותי ביותר בפעילות שלנו. מטרת התכנית החברתית היא לטפח אצל הילדים אמפתיה ומחויבות לסביבתם. התכנית החברתית מהווה את התשתית לאקלים מצמיח ומיטבי ללמידה.


התכנית כוללת פעילות לימודית בנושא החגים וימי הזיכרון, טקסים, סיורים, הצגות ופעילויות קהילתיות. חלק מהפעילויות יהיו ברמה הכיתתית וחלק משותפות לכלל תלמידי בית הספר. בנוסף יתקיימו פעילויות בשיתוף ההורים.


מדי חודש תקבלו דף מידע חודשי עם הפעילויות המתוכננות לאותו החודש.

דרכי תקשורת עם הצוות החינוכי: התקשורת בין ההורים לצוות החינוכי חשובה מאוד לכולנו. כדי לאפשר תקשורת מיטבית אנא  הקפידו על מספר כללים:


  • לתקשורת שוטפת רצוי להשתמש בדואר האלקטרוני e-mail. זה אמצעי זמין ונוח מאוד. ביה"ס משתמש בדוא"ל כאמצעי מרכזי להעברת הודעות ולכן גם הורים שלא היו רגילים להיכנס לדוא"ל שלהם בשגרה מתבקשים לעשות זאת.

  • אין להתקשר למורות במהלך יום הלימודים. במקרים דחופים ניתן להתקשר למזכירות ביה"ס בטלפון: 09-7498427.

     

 שנת לימודים טובה ומוצלחת לכולם,

צוות בית הספר